Mezi tradiční polská jídla patří polévka z červené řepy – boršč (barszcz) v mnoha různých variacích od čistého osoleného vývaru po hutnou polévku s masem, bramborem a smetanou. Bývá ovšem výběr mezi polévkami všech druhů.
Druhým pilířem jídelních lístků bývají pirohy (pierogi), těstovinové taštičky s různou náplní. A potom tradiční bigos, směs masa a zelí, jehož tajemství spočívá v dlouhé přípravě.
Na ulici vás před smrtí hladem zachrání zapiekanki, zapečené bagety s náplní.
Je ale potřeba říci, že fixovat se na jakoukoli kuchyni není v Krakově vůbec nutné, nabídka v restauracích vysoce převyšuje český průměr a není tu draho. Hladem neumřete, restaurací je tu opravdu spousta. Udivující je pestrost nabídky, jsou tu zastoupeny desítky národních kuchyní: samozřejmě ta typická polská, vietnamská, ukrajinská, gruzínská, shisha bar, vegetariánské restaurace, suši, hummus všeho druhu.